Uitvaartzangeres Dieke van Hoften

Live muziek tijdens een uitvaart/begrafenis/crematie/herdenking/afscheid ook en misschien wel juist in coronatijd.

Een dierbaar iemand verliezen is enorm ingrijpend en verdrietig. Waar woorden vaak tekort schieten, kan muziek de vele gevoelens vertolken. Live muziek tijdens een uitvaart raakt je recht in het hart en brengt degenen die achterblijven dichterbij elkaar. Overweeg je een ceremoniezangeres voor de uitvaart, de crematie of het afscheid in te schakelen? Live zang geeft de uitvaart een intiem karakter en het maakt het afscheid van een dierbare nog persoonlijker. Passende uitvaartmuziek roept herinneringen op en kan troost bieden. Muziek is daarom een belangrijk onderdeel van bijna iedere uitvaart. Hoe kun je iemand beter herdenken dan met zijn of haar favoriete lied? Live zang tijdens een afscheid kan eraan bijdragen dat de begrafenis- / crematieplechtigheid een dierbare herinnering wordt.

Ik kan zingen op bijna iedere gewenste locatie, alles is bespreekbaar en ik denk graag met je mee om tot een passend repertoire te komen. Met liefde en aandacht zal ik zorgdragen voor het muzikale afscheid van jouw dierbare. Er zijn verschillende momenten tijdens een afscheidsdienst waarbij muziek een waardevolle aanvulling kan zijn. Bijvoorbeeld:

  • bij de binnenkomst van de familie / belangstellenden;
  • bij het binnendragen van de kist;
  • bij het verlaten van de uitvaartlocatie / ruimte;
  • bij de teraardebestelling, direct aan het graf ;
  • tijdens het condoleren (als achtergrondmuziek).

Met elkaar en/of de uitvaartverzorger bespreken we de wensen met betrekking tot de nummers/liederen en welk moment van ten gehore brengen het meest geschikt is. Er kan een keuze gemaakt worden uit mijn repertoire, maar ik studeer ook graag speciale verzoeknummers in.

De gekozen nummers hoeven bijvoorbeeld niet alleen verdrietige liedjes te zijn. De uitvaartmuziek moet passen bij de persoon zoals hij of zij in het leven stond. Ik zing jazz, pop, musical en klassiek in diverse talen. Kijk ook eens in repertoire alle nummers op deze website. Wil je lezen wat ik heb kunnen betekenen voor eerdere opdrachtgevers?