“Wij zullen de prachtige zang van Dieke nooit meer vergeten. Het was het mooiste en meest troostrijke wat we ons op dat moment hadden kunnen wensen.”

Clementine Noordzij

Met liefde en aandacht zal ik zorgdragen voor het muzikale afscheid

Voeg iets extra persoonlijks toe aan een afscheid door mij de favoriete liedjes van een dierbare ten gehore te laten brengen. Dit is een prachtige aanvulling. Live muziek geeft een afscheid nog net dat extra bijzondere. Het kan veel troost bieden en brengt de aanwezigen nog meer samen.

Een uitvaart… misschien wel een van de moeilijkste dingen om te regelen voor nabestaanden. Welke keuzes maken jij en jouw naasten. Muziek speelt altijd een heel belangrijke rol tijdens een uitvaartplechtigheid. Het kan emoties die in woorden lastig te vatten zijn tastbaar maken. Muziek verbindt en brengt herinneringen naar boven.

Voeg iets extra persoonlijks toe aan een afscheid door mij de favoriete liedjes van een dierbare ten gehore te laten brengen. Dit is een prachtige aanvulling. Live muziek geeft een afscheid nog net dat extra bijzondere. Het kan veel troost bieden en brengt de aanwezigen nog meer samen.

Meer weten neem geheel vrijblijvend contact met mij op ik maak graag tijd voor een gesprek.

Repertoire klassiek, pop en jazz


Ik zing klassiek, jazz en pop in diverse talen. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk. Ik kan zingen op bijna iedere gewenste locatie, a capella, onder begeleiding van een pianist of meer muzikanten of begeleid door een mooie geluidsband. Alles is bespreekbaar, veel is mogelijk en ik denk heel graag mee om tot een passend repertoire te komen.

“Ik wil je hierbij graag ontzettend bedanken voor de prachtige zang tijdens de uitvaartdienst van mijn moeder. Vooral ‘In mir klingt ein Lied” was zo ongelofelijk mooi!! Prachtig! Het heeft nog dagenlang in mijn hoofd gezeten. De mooie muziek tijdens de uitvaart geeft mij troost. Heel veel dank daarvoor.”
Silvia

Meer weten neem geheel vrijblijvend contact met mij op ik maak graag tijd voor een gesprek.

Live muziek tijdens een afscheid kan eraan bijdragen dat deze een dierbare herinnering wordt


Er zijn verschillende momenten tijdens een afscheidsdienst waarbij muziek een waardevolle aanvulling kan zijn. Bijvoorbeeld:
 • bij de binnenkomst van de familie / belangstellenden;
 • bij het binnendragen van de kist;
 • bij het verlaten van de uitvaartlocatie / ruimte;
 • bij de teraardebestelling, direct aan het graf;
 • tijdens het condoleren (als achtergrondmuziek).

“The Rose, Ave Maria en Amazing Grace live gezongen naast de kist van mijn moeder door Dieke met haar prachtige stem. Het verdriet werd draaglijk gemaakt en met een warm “ga maar” hebben we haar hierdoor kunnen laten gaan. Dieke dank voor je stem, de liedjes en de laatste groet aan mijn moeder.”
Simone Schoonen

Meer weten neem geheel vrijblijvend contact met mij op ik maak graag tijd voor een gesprek.

Over mij


Mijn naam is Dieke van Hoften ik ben zangeres en vind het ontzettend eervol en bijzonder om tijdens een afscheid te zingen. Het verdriet dat loskomt tijdens de eerste klanken, de ontlading, de mooie herinneringen die muziek oproept, de verbinding die ontstaat onder de aanwezigen. Het is zo indrukwekkend om een afscheid muzikaal te mogen begeleiden.

De eerste keer dat ik op een uitvaart zong was tijdens de uitvaartplechtigheid van de oma van mijn vriend. Zij had mij in een gesprek dat we hadden over muziek, enkele weken voor haar onverwachte overlijden, gevraagd of ik het Ave Maria (Schubert) wilde zingen tijdens haar uitvaart. Een ervaring die ik nooit meer ben vergeten. Sindsdien weet ik hoe waardevol live zang kan zijn tijdens een afscheid. Ik heb daarna op vele uitvaarten mogen zingen. Wat ik vaak hoor is dat mijn zang troost biedt en dit raakt mij telkens weer. Als je dat kan doen voor mensen tijdens zo’n verdrietige tijd dan heb ik het mooiste werk dat er is.

“Dieke is een prachtig mens met een prachtige stem.”
Mai Bake

Meer weten neem geheel vrijblijvend contact met mij op ik maak graag tijd voor een gesprek.

Waarom kies je voor mij

 • Repertoire en muziekkeuze op maat;
 • Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek door mij gezongen;
 • Live muziek op iedere gewenste locatie in Nederland;
 • Ik zing de liedjes live, professioneel en met liefde;
 • Alles is bespreekbaar, veel is mogelijk en ik denk heel graag mee;
 • Online kennismakingsgesprek indien gewenst;
 • Ik ben een zeer ervaren zangeres.

Live muziek bij leven in de laatste fase


Ik zing ook voor de mensen bij leven. Mensen die hun uitvaart zelf kunnen plannen en weten welke muziek zij graag zouden willen laten horen tijdens de plechtigheid. Ik kom graag langs om deze liedjes ten gehore te brengen en samen te overleggen hoe het uiteindelijke afscheid muzikaal vorm te geven.

Meer weten neem geheel vrijblijvend contact met mij op ik maak graag tijd voor een gesprek.

“Dieke zong Autumn Leaves live voor een gehoor van ruim 300 mensen die een laatste groet aan mijn broer brachten. Het was prachtig en intens, troostend.”
Oep

Het procesMet elkaar en/of de uitvaartverzorger bespreken we de wensen met betrekking tot het repertoire, de muzikale begeleiding en welk moment van ten gehore brengen het meest geschikt is. Er kan een keuze gemaakt worden uit mijn repertoire maar ik studeer ook graag speciale verzoeknummers in. Meer weten neem geheel vrijblijvend contact met me op via onderstaand contactformulier. Ik reageer zo snel mogelijk.

Ik maak graag tijd voor een gesprek

 • Geheel vrijblijvend advies over de muziek keuze tijdens een afscheid?
 • Weten wat de mogelijkheden zijn? Live muziek tijdens een afscheid is mogelijk vanaf euro 375,-
 • Een offerte op maat aanvragen?
 • Een andere vraag?

Na ontvangst van het ingevulde formulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.
In ieder geval binnen een paar uur.

De ingevulde gegevens zijn veilig bij mij.