Zangeres Dieke van Hoften

Leuk dat je de tijd neemt om mijn website te bekijken. Ik ben Dieke van Hoften en vertel graag wat meer over mijzelf zodat je mij wat beter leert kennen.

Al mijn hele leven hebben muziek en zingen een belangrijke rol gespeeld. Van jongs af aan wilde ik zangeres worden. Een tijd lang speelde deze droom zich enkel af in mijn slaapkamer (ja inderdaad, voor de spiegel in mijn eentje met een haarborstel in de hand als microfoon) maar stapje voor stapje vond ik de weg naar het zingen voor publiek. Na de afronding van de studie Nederlands recht en daarna gewerkt te hebben in het bedrijfsleven, besloot ik van mijn passie mijn werk te maken. Ik richt mij enkel en alleen nog op mijn droom: van mijn stem mijn werk maken en daarmee mensen te raken en vermaken.

Ik heb een aantal zangopleidingen gevolgd aan theaterscholen in Amsterdam, ik heb al jaren zangles bij vocal coaches Kirsten Schötteldreier en Ellen van Haaren, en ik heb deelgenomen aan verschillende masterclasses onder anderen van Pia Douwes. Mijn stem is veelzijdig. Ik zing klassiek, jazz, pop en musical in allerlei talen. De afgelopen jaren heb ik vele kleine en grote optredens verzorgd. Ik zing met een pianist, gitarist of jazz combo maar ook sta ik regelmatig voor volle theaterzalen begeleid door geweldige orkesten. Ik zing solo, met een theater gezelschap, werk samen met big bands en ik heb in operaproducties gezongen. Ik ben de vaste zangeres van een geweldige bigband uit Amsterdam. Ook stond ik in musicals als Anatevka en De Jantjes. Regelmatig zing ik op bruiloften, uitvaarten en andere gelegenheden. Tevens zing ik als achtergrondzangeres en werk ik mee aan allerlei muzikale projecten. In 2019 vertolkte ik de hoofdrol van Hanna Glawari in de operette productie Die Lustige Witwe (Franz Lehár). 

Het is geweldig om aan grote producties mee te werken. Zingen tijdens belangrijke en speciale gebeurtenissen vind ik minstens zo indrukwekkend. Ik verzorg bijvoorbeeld live muziek op bruiloften en uitvaarten en ik zing ook met liefde tijdens een doop, huwelijksjubileum, een receptie of een verjaardag. Ik geniet wanneer ik anderen zie genieten van mijn stemgeluid.

Muziek verbindt en laat je gebeurtenissen en bijzondere momenten herinneren. Soms zegt muziek meer dan duizend woorden. Muziek maakt blij en kan je laten wegdromen. Muziek kan je ontroeren, maar tegelijkertijd ook troosten. Ik wil anderen helpen de herinnering aan een dag mooier en intenser te maken, zelfs als het een verdrietige dag is. Ik creëer de juiste sfeer voor elke gelegenheid.

Als je mij wilt zien en horen zingen, nodig ik je graag uit om de pagina ‘Audio & Video’ te bekijken op mijn website. Kijk ook eens op mijn youtube kanaal. Wil je meer informatie ontvangen of heb je interesse om mij in te huren als zangeres? Laat een berichtje achter via het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Ik verheug mij erop om meer voor je te kunnen betekenen.